scurt acces de fericire

Par défaut

pornind de la un subiect abordat astazi in ora de limba romana. tu cand te-ai simtit ultima data fericit? mi se pare destul de serios si grav sa adopti o atitudine eminesciana sau schopenhaueriana de om pesimist care crede ca singurul lui scop in viata este sa moara. intrebat fiind cand a fost ultima oara fericit, unul dintre colegii mei a raspuns: acum doua saptamani. mno, deja mi se pare abstract sa tii contul momentelor in care te-ai simtit fericit doar pentru ca ti-ai cumparat un telefon nou sau un laptop nou sau orice altceva in genul. cred ca ar trebui sa invete toti oamenii sa fie fericiti cu putin, din lucruri mici. daca eu nu imi permit un avion, nu voi fi nefericita. la fel si in cazul in care imi doresc acum o inghetata pe care nu o pot avea, date fiind vremea si frigiderul gol de la magazin. de ce atunci cand vorbim despre oameni fericiti, automat ne vin in gand obiectele pe care le detin sau valoarea lor nesemnificativa, vacantele lor reusite si faptul ca pot avea tot ce isi doresc? sau nu. de ce nu ne gandim la oamenii minunati din jurul lor, poate la realizarile lor, poate la o simpla fotografie amuzanta sau la orice mic-mare lucru care ii face sa vibreze de fericire, cum ar fi o vorba frumoasa spusa intr-o zi nu tocmai senina. cred ca unii ar trebui sa-si revizuiasca atitudinea fata de…viata.

Publicités

"

  1. Imi place interfata franceza a blogului….Este adevarat.Deasemenea pot raspunde ca acum 14 zile fix am fost fericit, deoarece fericirea nu mi-o manifest fata de un lucru material(vorbesc de mine)…..dar atunci pot sa spun ca am fost fericit.Referindu-ma la faptul ca am fost foarte fericit!!!! In fiecare dimineata sunt fericit pentru ca m-a trezesc si ca pot sa vad, sa respir, sa aud, sa simt….sa merg la scoala, sa citesc, sa meditez, etc.Dar astea le-am trecut intr-o alta categorie:Extasy.Nu sunt fericit cand imi cumpar un Ipad 4, cand imi cumpar un Opel sau cand castig la loterie.Atunci sunt implinit.Fericit sunt cand universul tot este in mine,si cand 0 este infinitul.

    • superb spus! cred, emi, ca te-am interpretat gresit…stii doar ca ai conditia omului de geniu (de la emi-nescu). si da, simpul fapt de a te trezi a doua zi este cel mai bun motiv de a fi fericit.

  2. La Muuuulti Ani!! Tot ce iti doresti sa ti se indeplineasca, sa fii fericita si iubita, sa iubesti la randul tau pentru ca astfel vei primi iubire inzecit, dar cel mai important: sa nu uiti niciodata de tine si de pasiunile tale! Urmeaza-ti visele si nu lasa nimic sa te descurajeze! Poti auzi multe descurajari de la cei din jur, dar sa fii sigura ca poti ajunge atat de departe, incat nicio parere nu te va mai putea atinge. Meriti tot ce este mai bun in viata si poti reusi absolut orice daca iti doresti cu adevarat. Multa iubire si abia astept sa te vad!
    Diana ♥

  3. E bine să râzi în fiecare zi. Îți va schimba ziua cu siguranță. Am avut vineri o zi așa proastă încât am crezut că o să bat pe cineva. Dar finalul zilei m-a găsit cu gura până la urechi râzând de o fază care se petrecuse cu un client. Mi-a schimbat toată ziua faptul că am râs. Mă uitam la copiii ăștia. Văd mereu partea bună a lucrurilor.

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

w

Connexion à %s